17 Temmuz 2011 Pazar

Fırında nefis sebze kebabı

Kebap deyince aklımıza hep etli,köfteli kızartmalar gelir. Bizim mutfakta yapılan bu nefis kebapta ise et kullanmadan sadece sebzeler ile nasıl lezzetli ve sağlıklı kebap yapılacağını paylaşmak istiyorum. Aslında bu tarifimizi daha öncede anlatmıştım. Ve yapan arkadaşlardan tam not almıştı. Bu sebze kebabı fırında çok iyi netice vermektedir. Ben bu sefer mangalda denedim. Mangal dada çok harika oldu ama  fasulye ve  havuç biraz pişmedi gibi, yani biraz hıtırlı kaldı. İyi simi siz bu tarifi denemek isterseniz fırını kullanın..:)

MALZEMELERİMİZ:
2 adet havuç
15 adet mantar
2 adet kabak
10 adet taze fasulye
2 kaşık zeytinyağı
1 tutam ince kıyılmış fesleğen
2 adet kırmızıbiber
2 adet sivri biber
Ve az tuz

YAPILIŞI:
Bütün malzemelerimizi temizleyip, mantarları saplarından ayırıyoruz, kabak ve havuçlarımızı dilimliyoruz, fasulyeleri boyuna göre iki veya üçe kesiyoruz, biberlerimi boyuna göre dörde bölüyoruz. Mantar hariç diğer sebzelerimizi bir kapta zeytinyağı, az tuz ve fesleğenle karıştırıyoruz, arada sırada karıştırarak 1 saat kadar beklettiğimiz sebzelerimizi ve ayrı tuttuğumuz mantarlarımızı çöp şişe sırayla geçiriyoruz. Alüminyum folyo veya yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp, önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz. Üstleri kızardı mı fırından alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun…Bu tarifim 4 kişiliktir, hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 20-25 dakikadır.
Tüm arkadaşlarıma neşeli,sağlık dolu başarılı bir hafta diliyorum. Kalın sağlıcakla.
Foto : Tabi ki alp

5 yorum:

  1. Ellerınıze saglık,bu sıcak havada sebzened ıyı yok.Hepnıze afıyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Sıcak günlerde herşey sebzeden olmalı bence hem de fırın da.Hem sağlıklı hem de lezzetli ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Birde sebze yemeklerini sevebilsem, gerçi çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar güzel yorumlarınıza teşekkürler..Her şey gönlünüzce olsun..:))

    YanıtlaSil