2 Mayıs 2013 Perşembe

Kolay ve nefis bir börek tarifi.




Arkadaşlarıma söz verdiğim gibi (ben her zaman sözümü tutarım,onu da bu ara vurgulayayım ) çok kolay bir börek tarifi vereceğim..Bildiğimiz gibi hamuru hazırlıyoruz un,su ve tuz. Sonra doğru bahçeye güzel bir ateş yakıyoruz ve sacımızı ateş üzerine koyuyoruz. (Evde teflon tavada da yapabilirsiniz.) Hamurumuzu ince açıyoruz, çok büyük olmayacak şekilde.Bu hazırladığımız yufkalarımızı sacta pişiriyor pişerken de katlayarak üçgen şekline getiriyoruz.Bu kadar işte.Yufkalarımız börek olarak kullanıma hazır.Bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman (işte burası önemli) üçgen katladığımız yufkaları suyun altına tutup iyice ıslatarak yumuşatıyoruz ve bohça şeklindeki kısımlara açarak harcımızı koyuyoruz.(lor,peynir,kıyma,patates vs. harc kısmı isteğinize bağlı) sonra da tereyağı ile teflon tavada alt,üst pişiriyoruz. Ve de sabah kahvaltıda veya ikindi çayında nefis böreklerimizi afiyetle yiyoruz. Yanında ayranı da unutmayın. Tüm arkadaşlarıma neşeli,mutlu ve başarılı günler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder